Samen op pad in Goes – eventverslag

Eventverslag – Samen op pad in Goes – OB1ACB

Voorbereiding en bedenkingen daarbij

Reeds geruime tijd werden de voorbereidingen getroffen omtrent dit eventje. Zo heel moeilijk was het niet, want de bedoeling was om met een groep eensgezinden samen te komen en er een leuke dag van te maken.

Het idee ontstond op FB. Vrienden werden via deze sociale media opgetrommeld. Geoffrey (GAACO) en ikzelf dachten dat dit anders kon. Zo is er het event op OC gekomen. Daarover kon je alles lezen in vorige artikels.

Wat kon beter? Ikzelf vond dat de opgegeven GPX beter kon. Dus volgende keer kom ik daar ten eerste vroeger met op de proppen, maar ook moet er beter gefilterd worden op caches die niet actief zijn die moment. Al kunnen er na het maken van een definitieve GPX toch nog caches uitvallen.

Tipje voor volgende events op OC: wanneer je een “wil deelnemen” plaatst, klik dan ook even aan dat je de listing wilt volgen. Enkel op deze manier blijf je constant op de hoogte van meldingen op de pagina.

Wat was dik in orde? Door een event te plaatsen op OC, zijn er toch een paar nieuwe mensen aangetrokken tot OC. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!!! De opkomst was voldoende. Het plezier onderweg was enorm. Kortom … super geslaagd!!!

Aankomst te Goes

Er was afgesproken om ten laatste om 10u op de markt van Goes te staan. Wel … iedereen behalve de organisator (ikzelf dus) was aanwezig op het afgesproken uur. Vakkundig werd de schuld in de schoenen geschoven van mijn chauffeur, die zich had overslapen omdat hij de dag voordien maar heel laat in zijn bedje zat na een bezoek aan een mega-event te Parijs. Desalniettemin waren we toch gearriveerd met een lullige 35 minuten vertraging.  Maar … geen nood … als goede organisator had ik voor wat randanimatie gezorgd tijdens het wachten.

quad Naar verluidt kwam er een stoere quad-rijder aangedrift op de gladde marktstenen. Hij trok de hele zaak even op het achterwiel, de zijwielen, draaide wat pirouettes en belande dan met heel zijn hebben en houden in de coulissen. Die coulissen bestond uit een rij motors die er geparkeerd stond van een motorbende reeds aanwezig. Ik moet er waarschijnlijk geen tekeningetjes bij maken, maar het moet niet gezegd dat de heren (bijna) op de vuist gingen. Uiteindelijk … tegen de tijd dat de organisator arriveerde … was de politie reeds ter plaatse. Die namen de quad in beslag en reden ermee weg … ZONDER HELM!!!

Maar goed … team GAACO en RHCV waren dus eindelijk ook aanwezig. Chic volk komt altijd later én heeft een privé-chauffeur. Hahahaha.

Er werd kennis gemaakt met de onbekende gezichten en goedendag gezegd tegen de bekende gezichten. Toen dit gebeurde strompelden nog twee collega-geocachers van een terrasje af en kwamen de groep vergezellen. Eenmaal allemaal tezaam konden we eropuit trekken.

Stadswandeling

 

stadGoes

001Als eerste cache gingen we uiteraard naar de OC webcamcache (van mezelf) die ergens aan de kade gelegen is. Jammer genoeg was daar blijkbaar nog niemand wakker, want alle gordijnen, inclusief de webcamkamer, waren nog gesloten. Dat was balen. Een webcamfoto kon er dus niet genomen worden. De CO van de cache liet toe om een foto van de bende te maken voor de B&B die later mocht gelden als logfoto.

Van daaruit liepen we naar de vlakbij gelegen kanonnen waar Bert (De Greven) al de hele tijd stond op te g*^%n – laten we het beschaafd houden – kijken dus. 😉 Nano Kanon bij de Houtloodsen (De Zouterij) was die cache. Nou ja … cache … een miniscuul dingetje 002was het maar. 😛 Ik weet niet meer wie het was -dit geldt trouwens voor de hele dag- die het verrekte dingetje vond, maar het werd heel snel bovengehaald. Maar nu hé? Gingen we allen apart loggen? Zouden we een teamnaam kiezen? Door allemaal apart te loggen zouden de logboekjes wel heel snel hebben volgestaan. Er werd dus besloten om een teamnaam te kiezen. BELNED? Neeeeeee … !!! OC.nl team??? Jaaaaaaaa !!! Met deze, op GC gewaagde, teamnaam zouden we de hele dag de logboekjes bekladden.

Na een poging dit kanon te verplaatsen – ah ja, want de manschappen moesten dit in den tijd toch zonder problemen hebben gekunnen toen de vijand ineens uit andere richting kwam? Nou … ze mogen het eens voortonen. – ging de wandeling richting een volgend miniscuul dingetje: Nano: Oude Singel. Ook hier werd snel OC.nl in gekladderd en konden we verder naar de volgende.

Zo snel ging het u ook weer allemaal niet, want in tussentijd werd er ruimschoots de tijd genomen om te gekkebekken, grappen, vertellen, lollen, … noem maar op. We hadden plezier … je kan het je niet voorstellen. Wel als je er aanwezig was natuurlijk, tenzij je elders met je gedachten zat. 😛

De volgende cache die we onder handen namen was Rondje Goes #4. Daar hebben we toch wel even staan zoeken vooraleer we de opvallende koker vonden. Ook hier werd het OC.nl team vervoegd door nog een stel cachers die waren nagekomen met hun kinderen. 😀 Terwijl we hier toch stilstonden, hebben we de “Eigen caches” (OC) rondgedeeld om te loggen. Voor sommigen in de groep weer een ervaring rijker. Hoedje mobiel – OB1ABCWaar is hij nu dan? – OB1A23 en RHCV gaat schatten zoeken!!! – OB1AA3.

003Van hieruit ging de trip verder naar Het “schip”. Aan dit schip was wel een beetje werk. Het was precies de Titanic die al jaar en dag op de bodem van de zee ligt weg te rotten. Het was “smurfin” die deze koker tevoorschijn toverde – net zoals vele caches die we hebben gedaan –

Na het gezonken schip te hebben verlaten, trokken we richting 004multi Oud Goes. Heel het traject afgelegd, de nodige berekeningen gemaakt en uiteindelijk op ground zero voor de box. Maar … dat was zonder succes. Niemand van het OC.nl team had door dat deze reeds geruime tijd op niet actief was geplaatst. Jammer … een leuke wandeling gehad, maar zonder resultaat moeten afdruipen. 🙁

Dan maar naar een GeoSpy object dat tevens bleek de plaats te zijn waar een cache aanwezig is. Terwijl er foto’s werden genomen van005 het GeoSpy object, werd de cache wederom door smurfin gevonden. Ook een tweede GeoSpy object kon hier worden ge-secured.

Van de stad kregen we blijkbaar genoeg. Het merendeel van de bende opteerde om in de bossen te gaan verder doen met onze zoektocht. Zo gezegd, zo gedaan …

Boswandeling

– neen, niet de drank. wat trouwens lekker is –

toolbosGoes

We hadden besloten om een reeksje aan te vatten: PTB#xx (P)Toolbos. Dit werd een reeksje van 18 caches verspreid in een wonderschoon bos dat in beheer is van Staatsbosbeheer.

006Vooraleer we konden beginnen, moest er nog gewacht worden op enkele teamleden die we onderweg naar hier hadden afgeschud. 😛 De een had even wat ruzie met de gps die niet wou luisteren, terwijl de ander nog even iets ging nuttigen. Uiteindelijk, na een drie kwartiertjes te staan lanterfanten op de parking, was de groep weer tezaam. We konden erin vliegen. 😀

De meeste van de caches werden gevonden door onze helpende hand008 smurfin. 🙂 Hier en daar had zij dan weer hulp nodig om tot de container te geraken. We waren met leden genoeg in de groep, dus dat was geen enkel probleem.

Bij de eerste cache hield ikzelf er maar een eigenaardig geurtje op na. Jakkes … daar had dus echt iemand in die buis gewaterd. Hoe lust je het zoiets te doen???

Onderweg werd er wederom luidkeels gelachen en gegierd. Aan 007plezier ontbrak het zeker niet tijdens ons eventje! En we namen daar ook de tijd voor. Het was geen geren van de ene naar de andere cache. Neen, met momenten stonden we gewoon stil om te praten, grappen te vertellen, te lachen, enz. Echt aangenaam op deze manier én laat dit nu de bedoeling zijn van een samenkomst: met elkaar praten en plezier maken. 😉

Tijdens onze boswandeling – neen, De Greven, niet de drank 😛 – werden we nog vervoegd door een laatkomer, bluecooldragons. Bij hem kriebelde het zodanig erg, dat hij er niet met inzat om nog zo laat in de middag na te komen. Yiiihaaaa … nog een OC.nl teamlid!!!

De vrouwelijke helft van RHCV was dan weer de hele middag druk in de weer met het fotograferen van schimmels. ‘k Moet zeggen … ze heeft wonderschone plaatjes genomen. 🙂

Alle caches uit de reeks werden gevonden, behalve nummetje 10. 010Welke toeren we daar hebben uitgehaald??? Niet te doen. Er kwam zelfs een vuilzak aan te pas, een zaklamp, een vuile broek (guytarded) en … euhm … tja … een DNF dan maar. 😛 Nadien blijkt dat geocachers die na ons zijn gekomen hem toch hebben gevonden. Hmm … hebben we dan toch niet genoeg gedaan??? Maar ach … het is maar een doosje minder dat we (niet) hebben gevonden.

Om de reeks op zich samen te vatten: deze was plezant om te doen. Nette constructies, een mooie wandeling doorheen een prachtig stuk natuur … wat moet een mens nog meer. De bende: tja … gewoonweg super hé!!! 😉

De Earthcache

deSchengeGoes

Na onze boswandeling zijn we richting de earthcache getrokken die we vandaag niet mochten missen. Het was namelijk International Earthcacheday en daarbij hoorde een plakplaatje op GC indien er een earthcache werd gelogd die dag.

Met de overgebleven mensen uit het OC.nl team – er was er al eentje huiswaarts naar manlief en de kinderen –  daalden we af naar diepere regionen. Daar troffen we een bord met de informatie die we nodig hadden om de earthcache correct te kunnen/mogen loggen. Elk team ging apart nog even poseren voor een logfoto en daarna hebben we er nog eentje genomen van de hele groep.

009

De wegen scheidden

Hier scheidden dan ook de wegen van de OC.nl teamleden. Elk ging moe, maar voldaan huiswaarts. Dat was geen seconde te vroeg of te laat, want het begon namelijk hevig te regenen. De weergoden waren ons de hele dag al heel gunstig geweest, maar ze konden hun tranen niet meer ophouden. Geen erg … zolang het buiten was … was er geen spatje aan de lucht. 😛

Nawoord

Een eventje als dit is zeker en vast voor herhaling vatbaar! Iedereen heeft enorm genoten van de bijeenkomst en de zaken die we hebben gedaan. Er was plezier in overvloed. De voldoening is te lezen in de logs op het event, maar ook in de reacties die nadien zijn gekomen op de sociale media.

Nogmaals dank aan iedereen die aanwezig was! Ikzelf (RHCV) heeft er ook enorm van genoten, ondanks de enorme rugpijn. Het was geslaagd en we gaan geen maanden wachten om dit nog eens over te doen! 😉

Het filmpje hieronder toont alle foto’s die tijdens ons avontuur zijn genomen.

4 thoughts on “Samen op pad in Goes – eventverslag

 1. Cathy

  Super leuk verslag van een geslaagd dagje!!
  Momenteel zo stijf als een ijzeren hekken maar het was het dubbel en dik waard 😀
  Voor herhaling vatbaar…

  1. OC-Team Bericht auteur

   Het was inderdaad tiptop in orde!!! Zeker voor herhaling vatbaar!!! En we gaan daar niet al te lang met wachten. 😛

 2. GPS Roefel

  Leuk dat jullie een verslag hebben gemaakt van de belevingen in het PTB## heb als halve CO daarvan gesmuld en ze met plezier gelezen.
  Bedankt GPS Roefel

  1. OC-Team Bericht auteur

   We hebben er dan ook met volle teugen van genoten!!! Met een hele groep hebben we heel veel plezier beleefd aan deze steeds op een originele manier verstopte geocaches!!! 😀
   Jullie hebben als CO goed werk geleverd! 😉

Reacties plaatsen niet mogelijk.