Alle opencaches op één kaart

Opencaching bestaat uit verschillende opencaching websites: opencaching.be, opencaching.de, opencaching.pl, enz. Een overzicht vind je hier terug. Voor elke website moet je een aparte account aanmaken. Dat wil ook zeggen dat je FOUNDS niet bij elkaar worden opgeteld wanneer je bv. caches hebt gevonden in België, maar ook in Duitsland. Of dit in de toekomst zal veranderen, is nog niet duidelijk. Mocht daar wel iets aan veranderen dan houden we jullie zeker en vast op de hoogte.

Wat wel makkelijker kan, is opencaches per kaart gaan opzoeken én daar is wel de mogelijkheid om alle caches, uit alle landen, op één kaart te zien. Op deze manier is het alleszins iets eenvoudiger om een dagje uit te plannen. Op onze eigen website zie je alle caches van de Benelux op de V3 kaart. Op de V2 kaart kan je ook caches zien die zijn gelegd door leden uit andere landen.
Via Flopp’s Map kan je alle opencaching geocaches zien op één kaart!

FloppsMap01

Flopp’s Map werd ontworpen door Florian Pigorsch, een Duitser. Hij vond waarschijnlijk dat het eenvoudiger moest kunnen om alle caches op één kaart te kunnen aanschouwen. Daar is hij volgens ons dan ook perfect in geslaagd!
Op de kaart klik je een geocache aan en je krijgt dan een tekstballon met beknopte informatie. Van daaruit klik je op de link en word je doorverwezen naar de gelinkte opencaching listing van die cache. Zo zal je zien dat je per direct wordt doorverwezen naar de juiste opencaching website, om het even welk deelnemend land het is.

FloppsMap02

In het rechter gedeelte van het scherm krijg je een zoekfunctie aangeboden. Daarnaast kan je ook markers plaatsen, lijnen trekken, zelfs gemarkeerde geocaches exporteren naar een GPX-bestand. Al zit dit laatste nog in een bèta-fase.

Op de kaart zelf, in de rechterbovenhoek, kan je zelf gaan bepalen welke kaart-overlay je wenst te gebruiken.

Het marker- en lijngedeelte is gemakkelijk om zelf punten te gaan bepalen en van daaruit kan je zelf een projectie uitvoeren. Wanneer je 2 punten met elkaar verbindt, krijg je de projectie informatie van het ene punt naar het andere. Handig niet?

FloppsMap03

 

Verder kan je nog enkele details aanpassen van de kaart en kan je (linksonderaan) heel snel naar enkele interessante links springen. Zo krijg je zelfs de mogelijkheid om te kijken op een geocaching.com kaart of er caches in de buurt liggen van de regio die je op Flopp’s Map aan het bekijken bent. Dat kan interessant zijn wanneer je een nieuwe opencache wilt plaatsen en er zeker wilt van zijn dat je nergens in het gedrang komt van andere caches. Want je weet … we moeten geen rekening houden met gc-caches, maar een doos op een doos gaan leggen, doen we niet!

Dus … ga snel een kijkje nemen naar Flopp’s Map en zie zelf wat je er allemaal met kan!!! We zijn benieuwd naar jouw bevindingen. Laat het ons weten in reactie op deze post of via onze Facebook-pagina.


Geogroeten,

OC-team

2 thoughts on “Alle opencaches op één kaart

  1. OC-Team Bericht auteur

    Binnenkort zal de Flopp’s Map standaard in de plaats komen van de V2 kaart!!! Dit zal een aangename verandering worden voor iedereen!!! 😀
    De goedkeuring van de ontwikkelaar is reeds binnen. Nu nog zien hoe het we in de website kunnen verwerken.
    We houden jullie op de hoogte.

  2. Pingback: Hallo Nederland, Witaj Polska | Flopps Tolles Blog

Reacties plaatsen niet mogelijk.