Figibox

figibox02

Figibox, de app waarmee je op zoek kan gaan naar schatten, berichten, boodschappen, enz. is er eindelijk voor Android!!!

Sinds vorig jaar 25 september werd de app reeds gelanceerd voor iOS gebruikers. Ontwikkelaar van de app is niemand minder dan de Belg Mathieu France. De app is een berichtensysteem in de trend van WhatsApp, doet ook aan geocaching en maakt gebruik van augmented reality.

Iedereen kan een Figibox aanmaken. Na het installeren van de app maak je even een accountje aan en klaar.
Er bestaan 2 soorten Figiboxen: Privé en Publiek. De Privé-Figibox is een Figibox die je aanmaakt voor iemand in het bijzonder. Enkel die persoon voeg je dan toe als bestemmeling en enkel hij/zij kan de Figibox zoeken en openen. Een Privé-Figibox blijft maximum 1 maand geldig, daarna wordt die verwijderd.
Een publieke Figibox kan je zelf instellen hoe lang deze actief moet blijven. Je hebt ook de mogelijkheid om in te stellen dat deze nooit mag verlopen.
Wanneer je een Figibox aanmaakt, kan je in de boodschap verschillende zaken kwijt: een bericht, een foto, een videolink, een opdracht, enz. Je kan er verschillende kanten met uit. Personen die op zoek gaan naar een Figibox kunnen op de kaart kijken en zien of er in de buurt een Figibox aanwezig is. Óf ze hebben een bericht gekregen via e-mail waarin ze werden uitgenodigd om een Figibox te gaan zoeken. Er kan perfect naar een Figibox worden genavigeerd via de Google Maps. Wanneer je dicht genoeg bent, krijg je de melding dat de Figibox kan worden geopend en kan je vervolgens de interne boodschap lezen.
Diegenen die een Figibox vinden en lezen, kunnen een reactie achterlaten. De eigenaar van de Figibox krijgt daar ook een mailtje van.

figibox

Wanneer je dit allemaal leest, merk je dat de mogelijkheden om Figibox ergens in te verwerken legio zijn. Uit het oogpunt van onze hobby geocaching, gaan er ook al ideeën door ons hoofd. Figibox zou een toffe, aangename en leuke verrassing kunnen zijn binnen het geocachen.
Stel je voor: je ziet op de multicache listing enkel een startcoördinaat staan. Op die coördinaat dient gebruik gemaakt te worden van de app Figibox. Wanneer je de Figibox opent, krijg je een opdracht mee die je verder zal leiden op jouw avontuur doorheen bv. een stad. Het aantal Figiboxen die je moet zoeken, zijn onbeperkt. De CO kan zoveel waypoints in de vorm van Figiboxen maken als hij/zij zelf wilt. De laatste Figibox geeft je dan de nodige informatie om tot een fysieke geocache te komen waarin je jouw log kan plaatsen.
Op deze manier kan je iemand een volledige citytrip aanbieden op een real life en virtuele manier.

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet volledig overtuigd over de mogelijkheden die Figibox te bieden heeft? Ga dan snel eens een kijkje nemen op hun website figibox.com. Figibox is ook terug te vinden op Twitter en op Facebook.

Wij van Geo-Brein gaan alleszins de mogelijkheden in combinatie met geocachen verder uitspitten en uitproberen. Wie weet ben jij wel de eerste die een FigiCache zal loggen?
Wanneer je zelf aan de slag bent of gaat met Figibox, laat het ons weten via reacties of op onze Facebookpagina. We zijn reuze benieuwd naar jullie ervaringen met deze nieuwe app.


Geschreven door Geo-Brein