Project grensstenen NL/DE

Naar aanleiding van de reacties van het vorige blogbericht blijkt er behoefte te zijn om grenspalen te zoeken en te kunnen loggen.

grenspaal

Er waren een groot aantal van deze virtuele grenspaalcaches in het archief beland maar zullen deze dan weer terug halen om jullie de kans te geven om deze soms avontuurlijke te zoeken grenspalen weer terug te vinden. Het gaat in deze gevallen om de hoofd nummering van de grenspalen en niet om de tussen palen. Al is het de moeite om deze tussenpalen terug te vinden want het is geen makkelijke opgave. Daar wij de algemene gegevens hebben ontvangen van het kadaster is het mogelijk dat niet alle coördinaten exact kloppen, en verzoeken dan ook om dit te vermelden wanneer er een coördinaat niet klopt zodat dit veranderd kan worden. In eerste instantie zullen de grenspalen van Nederland/Duitsland online komen, en later zullen ook andere landgrenzen toegevoegd worden.

100_4145

Wat is er nu leuker dan een mooie wandeling door de natuur en genieten van de omgeving en op te zoek te gaan naar vergane historie en mysterieuze plekken waar geen mens meer komt.. Grenspalen bestaan nog wel terwijl er geen grenzen meer zijn. Neem je GPS en een fototoestel mee en ga aan de avontuurlijke wandel op zoek naar grenspalen die een tijd geleden de normaalste zaak van de wereld waren.

Wij wensen je veel plezier met deze grenspalen reeksen.