Aanpassingen Opencaching site

Het is al een tijdje geleden dat er een bericht geplaatst is op onze blog en omdat er een aantal veranderingen doorgevoerd zijn en nog zullen gebeuren zullen we dit hier vermelden.

Om het financieel wat dragelijker te maken en om de site ondanks de toch tegenvallende interesse online te houden is er besloten om naar een andere goedkopere server te verhuizen. Door deze verhuizing kan het voorkomen dat de site voor enkele ogenblikken niet beschikbaar is maar als je ons even de tijd geeft en later weer terug komt dan zal het weer als vanouds werken.
Omdat de techniek niet stil staat moeten wij natuurlijk overstappen op de nieuwste software en dit zal ten goede komen om nieuwe aanpassingen van de site te kunnen garanderen.

De ontwikkelaars van Opencaching zijn altijd bezig om de site en het gebruik ervan beter en aangenamer te maken en zo zijn er afgelopen tijd een fors aantal aanpassingen gemaakt. Een paar hoofdpunten zullen we hieronder even vermelden.

  • De hoofdpagina is interactiever gemaakt door de algemene statistieken als carrousel weer te geven.
  • Voor de geregistreerd gebruikers is de introtekst verwijderd zodat er ruimte is voor de belangrijkere zaken.
  • De laatste forum en blog berichten zijn nu ook op de hoofdpagina zichtbaar.
  • Op de hoofdpagina kun je zowel de tekst en de kaart gebruiken om met 1 klik de nieuwste caches, events, geopaths (trails) en awarded caches te bekijken.

Wanneer wij overgaan op de nieuwe server zal het mogelijk zijn om meerdere (maximaal 5) mijn omgevingen in te stellen. Het werkt zeer eenvoudig. Je gaat bijvoorbeeld een weekeindje naar de Ardennen en zoekt de plaats op de kaart waar je verblijft. Je maakt een cirkel rond die plaats van maximaal 150 kilometer en sla dit op, download de GPX en klaar ben je.