Cachegroottes op opencaching BeNeLux

Iedere cacher wil natuurlijk mooie en leuke caches lopen. Dit is zo klaar als een klontje en kunnen de meeste cachers wel beamen. Het zoeken begint natuurlijk al op de cachingsite naar caches die je leuk lijkt om te doen. De één vind multies leuk en de ander wil graag een paar traditionele caches lopen. Deze variaties in cachesoorten maakt het voor iedereen een leuke hobby. Helaas moet er voor de meeste cachers nog extra gefilterd worden omdat men het niet leuk vind om een micro of zelfs een nano te moeten zoeken waar alleen maar een krabbeltje geschreven moet worden als teken dat deze cache gevonden is. In dit soort cachegroottes is natuurlijk geen ruimte voor een pen of potlood en zelfs geen ruimte voor ruilartikelen. Ook voor een TB of Geokrety is zelfs geen ruimte. Dit is voornamelijk voor onze kleinere kinderen een domper als er geen echte schat gevonden wordt waar niets geruild kan worden.

Natuurlijk is het makkelijker om niet meer de micro’s en de nano’s uit je gezochte caches te hoeven filteren en daarna de caches in het veld te kunnen zoeken. Dus niet meer teleurgestelde momenten dat na een lange wandeling de gevonden cache een micro blijkt te zijn.

Nu heeft het OC-Team na lang overleg besloten de micro en nano cachegrootte te verbannen van opencaching BeNeLux. Dit wil zeggen dat wanneer er een cache aangemaakt wordt, er geen micro als cache grootte gekozen kan worden. De minimale cachegrootte zal “klein” zijn en moet dan ook groter dan een micro zijn en zal zeker een pen of potlood moeten kunnen bevatten naast het verplichte logboekje. Nu zullen er natuurlijk mensen zijn die het formaat klein opgeven en een micro gaan plaatsen maar hier gaan wij streng op toezien en zullen na het bekend worden hiervan direct actie ondernemen. Meer over cache groottes kun je vinden op onze wikipagina

Wij hopen hiermee het originele cachegevoel weer terug te halen zoals het cachen bedoeld was en de wildgroei van micro’s en nano’s uit te sluiten van onze cachesite. Ook proberen wij op deze manier ook kwaliteit caches aan te bieden waar op andere cachingsites een gemis aan is.