Categorie archief: Uncategorized

Site update

Er is weer een hoop gebeurt de afgelopen tijd om Opencaching.nl te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.

Wij als cachingsite zijn nu ook toegevoegd in het welbekende c:geo om als smartphone gebruiker te kunnen cachen en ook te kunnen loggen via c:geo. Dit om de drempel te verlagen om ook eens op opencaching.nl te kijken en het spel te spelen.

Ook hebben wij de oplossing gevonden om het systeem de e-mails te laten verzenden in de taal die je op de site geselecteerd hebt. Dus nu krijg je gewoon Nederlandse e-mails die beter te lezen zijn.

Daarmee waren wij van mening om ook hiervoor een nieuwe mailserver te moeten installeren om spamberichten zo veel mogelijk uit te sluiten en het e-mail verkeer beter te laten verlopen.

Wij zijn natuurlijk niet de perfecte site en mocht je iets vinden wat verbeterd of toegevoegd kan worden, kun je dat natuurlijk kenbaar maken en/of daarover discuteren op ons forum.

 

Met vriendelijke groet,

Het opencaching.nl team

Project grensstenen NL/DE

Naar aanleiding van de reacties van het vorige blogbericht blijkt er behoefte te zijn om grenspalen te zoeken en te kunnen loggen.

grenspaal

Er waren een groot aantal van deze virtuele grenspaalcaches in het archief beland maar zullen deze dan weer terug halen om jullie de kans te geven om deze soms avontuurlijke te zoeken grenspalen weer terug te vinden. Het gaat in deze gevallen om de hoofd nummering van de grenspalen en niet om de tussen palen. Al is het de moeite om deze tussenpalen terug te vinden want het is geen makkelijke opgave. Daar wij de algemene gegevens hebben ontvangen van het kadaster is het mogelijk dat niet alle coördinaten exact kloppen, en verzoeken dan ook om dit te vermelden wanneer er een coördinaat niet klopt zodat dit veranderd kan worden. In eerste instantie zullen de grenspalen van Nederland/Duitsland online komen, en later zullen ook andere landgrenzen toegevoegd worden.

100_4145

Wat is er nu leuker dan een mooie wandeling door de natuur en genieten van de omgeving en op te zoek te gaan naar vergane historie en mysterieuze plekken waar geen mens meer komt.. Grenspalen bestaan nog wel terwijl er geen grenzen meer zijn. Neem je GPS en een fototoestel mee en ga aan de avontuurlijke wandel op zoek naar grenspalen die een tijd geleden de normaalste zaak van de wereld waren.

Wij wensen je veel plezier met deze grenspalen reeksen.

Het eerste blog bericht

Hallo allemaal

Hier is dan het eerste blog bericht wat hier verschijnt als aanvulling op www.opencaching.nl.

Het is de bedoeling dat hier nieuwtjes, weetjes en allerhande zaken vermeld gaan worden om jullie op de hoogte te houden over het reilen en zeilen van onze opencaching site.

Natuurlijk zal er niet elke dag een bericht verschijnen, maar we zullen ons best doen om regelmatig een bericht te plaatsen met nuttige informatie waar je misschien wat aan hebt.

Hou dus deze blog in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van opencaching.nl.