Categorie archief: Wedstrijd

Winnaar goodies wedstrijd

winner Geocachen kan heel plezierig zijn en al zeker wanneer er steeds maar nieuwe caches kunnen worden gepubliceerd! Op deze manier heeft iedereen nog eens een reden om erop uit te trekken en een leuke dag te beleven.

In ons wedstrijdartikel spraken we over de groottes van cachecontainers. Persoonlijk vinden we dat het veel aangenamer is om een container te treffen die op zijn minst een stevige “klein” is. Op deze manier kunnen er goodies worden achtergelaten, maar ook geruild wanneer aanwezig. Dit geeft een extra leuke boost voor de kleinsten onder ons, maar zelfs de volwassenen kunnen op deze manier zo af en toe aan iets interessants geraken.

De wedstrijd had 2 zaken als doel:

  1. Nieuwe caches op opencaching
  2. Containers van minimum het type “klein”

Als reactie op de wedstrijd zijn er een paar mensen onmiddellijk aan het denken gegaan en dit resulteerde in verschillende nieuwe caches op opencaching. Ons eerste doel was dus snel bereikt! Maar nu moesten de logjes nog komen op die caches. De cache-eigenaar die 2 logs kreeg op één van zijn caches, zou de winnaar worden van de wedstrijd en op deze manier een groot goodies-pakket binnenrijven.

We geven even een overzicht van de caches die meededen voor het goodies-pakket:

Dit zijn niet de enigste nieuwe caches die zijn uitgekomen de laatste weken, maar wel de enigste die voldeden aan de eisen van het wedstrijdreglement. Een overzicht van alle nieuwe caches die de laatste weken werden gepubliceerd kan je HIER terugvinden.

Hetzwammeke (Fm)Oké, laat ons even terugblikken op 9 november 2014. Blijkbaar zijn op die dag enkele geocachers op pad gegaan om de nieuwe caches van Cathy69 onder de loep te nemen. 2 daarvan (hierboven vermeld) voldeden aan de wedstrijdeisen. Alle caches van Cathy69 werden onmiddellijk 3x gelogd. Genoeg dus om als winnaar verkozen te worden.
Wij als organisatie wilden niet overdrijven in het totaal aantal logs die moesten geplaatst worden op de caches, omdat het geocaching verkeer op opencaching nog volop op gang aan het komen is. We hadden echter geen rekening gehouden met het feit dat als de organisatie zelf op pad trekt, dit meestal met een minimum van 2 personen gebeurt. Vandaar dus dat Cathy69 zo snel het quotum kon halen.

De cache die uiteindelijk als eerste de nodige logs had vergaard, is het zwammetje – OB1ADA. Deze cache ligt op een mooie plaats verstopt. In de buurt kan je ook even een blik werpen op een “kunstwerk” genaamd Iedereen Flandrien (meer info hier).

 Bij deze dus een dikke proficiat aan Cathy69, winnaar van de wedstrijd!!!

We willen ook nog even terugkomen op de groottes van cachecontainers. In de praktijk merken we dat geocachers niet altijd een duidelijke kijk hebben op wat voor soort container ze plaatsen. Een micro is voor sommigen een klein en omgekeerd. Op de wiki-pagina van opencaching kan je perfect terugvinden wat de containergroottes zijn voor opencaching. Neem HIER even een kijkje vooraleer je de cachegrootte aanduidt op de listing. Alles staat er mooi uitgelegd én er staan voorbeelden bij.


Voor diegenen die nu niet gewonnen hebben, niet getreurd. Binnenkort komt er een nieuwe leuke wedstrijd!!! Iedereen zal dan weer kans maken op een prijs. Wat de wedstrijd zal inhouden maken we later bekend. Volg ons dus op de voet!!!

 

Geogroeten,
OC-team